HISTORIE "KEIZERSHOF"

7  
BOERDERIJ "KEIZERSHOF",
EEN STUKJE GESCHIEDENIS

In 1869 werd begonnen met het droogmaken van "Polder Prins Alexander". In 1874 was het zover dat men met de verkoop van de drooggevallen gronden kon beginnen. Boerderij "Keizershof" werd gebouwd in 1875.
In 1902 werd Huibert Paul uit Oud Verlaat eigenaar, zijn zoon Pieter in 1926. Na zijn overlijden in 1957 werden drie ongehuwde zoons van Pieter: Toon, Huib en Frits de opvolgers.
In 1966 werden boerderij en landerijen onteigend door de gemeente Rotterdam voor stadsuitbreiding. Toch heeft het nog jaren geduurd voordat de boerderij gesloopt werd. De eens zo fraaie boerderij "Keizershof", wel eens de parel van de Prins Alexanderpolder genoemd, verviel steeds verder zodat ten slotte een bouwval resteerde.
Na het overlijden van de laatste zoon werd de boerderij op 14 februari 1991 gesloopt en verdween ruim een eeuw geschiedenis.

NAAMGEVELBORD

Historische Commissie "De Ommoordse Polder" is in het bezit gekomen van het naamgevelbord van de boerderij.

Het bord is gerestaureerd en is lange tijd te bewonderen geweest in het voorportaal van restaurant "Keizershof".

Het bord werd op 17 mei 2003 officieel onthuld door mevrouw Reijm-Paul. Zij is op de boerderij geboren.

Klik op de verschillende gedeeltes om ze te vergroten

COLOFON
Deze informatiekast is officieel onthuld op zaterdag 17 mei 2003 door de portefeuillehouder buitenruimte van de deelgemeente Prins Alexander, Mw. Jolanda van Drongelen.

Het plaatsen van de informatiekast is een initiatief van Historische Commissie "De Ommoordse Polder" die ook eigenaar is van deze informatiekast.
De commissie is onderdeel van Bewonersvereniging "Heide-Bes". Deze vertegenwoordigt de bewoners van de buurt "Keizershof".

Wij hebben de oude Ommoordseweg gereconstrueerd. Deze weg heeft als een rode draad door de huidige flatwijk gelopen. Geniet van onze korte impressie. Wellicht hebt u thuis nog oude foto's van dit gebied, neem contact met ons op.

Historische Commissie "De Ommoordse Polder"
Linus Paulingweg 6
Telefoon: 06 - 15 378 429
www.omoordsepolder.nl

SPONSORS
Bookshop BRUNA
- Hesseplaats/Alexandrium I
Drukkerij Protocol
- Zoetermeer
Service Stomerij Swinkels
- Hesseplaats
Hier kan uw bedrijfsnaam staan
Maat kapsalons
- Hesseplaats
C1000
- Hesseplaats
Perfect Keukens
- Bosbes 18