Feestelijke Onthullingen!

Zaterdag 17 mei 2003!

Oude Tijden Herleefden!

Boerderij "De Keizershof"!

Na de droogmaking van de Prins Alexanderpolder werd in 1875 boerderij de Keizershof aan de Ommoordseweg 403 gebouwd. Ruim 125 jaar later en alweer 12 jaar na de sloop van deze Parel van de Prins Alexanderpolder, was er op zaterdag 17 mei 2003 een feestelijke gebeurtenis op de plek waar de Keizershof gestaan heeft.
Eén van de weinige overblijfselen van de boerderij Keizershof is het naamgevelbord. Dit bord heeft Bewonersvereniging "Heide-Bes" laten restaureren. Het bord werd onthuld door mevrouw Reijm-Paul, die nog op de boerderij geboren is.
Naast de onthulling van het naamgevelbord vond nog een onthulling plaats:
Mevrouw Jolanda van Drongelen, portefeullehouder buitenruimte van deelgemeente Prins Alexander onthulde samen met enkele kinderen een informatiekast. Deze kast bevat o.a informatie over de verdwenen boerderij Keizershof.
De onthullingen waren een mooie gelegenheid om aandacht te vestigen op een stukje geschiedenis van dit gebied. Op de Linus Paulingweg, de plek waar voorheen de boerderij stond, gaven historische verenigingen uit Capelle aan de IJssel, Ommoord, Terbregge en Zevenhuizen een historische blik op de Ommoordseweg en omgeving. Genietend van een gratis kopje koffie, thee, bier of frisdrank konden bezoekers de diverse kramen bekijken. Ook de Opzoomerbus was ter plaatse aanwezig. Daar kon men een video van het trieste einde van boerderij Keizershof bekijken: de sloop in 1991.

Hieronder een foto-impressie van het gebeuren